If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ И СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ
10396
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10396,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ И СВЕТИТЕ БРАЌА КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Дата

May 27, 2015

Категорија

Вести

По повод денот на просветата и Светите браќа Kирил и Методиј, во Центарот за култура Ацо Караманов во Радовиш беше одржана свечена Академија со богата програмска содржина.

 

 

На почетокот беше одржана беседа за светите браќа Кирил и Методиј. Градоначалникот Сашко Николов во својот поздравен говор на сите просветни работници им го честиташе денот на просветата, а исто така од негова страна беа доделени признанија за најдобрите наставници и професори за 2014/15 година од основното, средното и предучилишното образование од општина Радовиш.

 

 

Во продложение на програмата беше одржан музички дел со хорот при СОУ “Коста Сусинов”, а исто така беше одржана и претставата “Деца на сонцето од распарчената земја” во режија на Томе Постолов.