If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО ЗАВРШНА ФАЗА НОВОИЗГРАДЕНОТО УЧИЛИШТЕ ВО КАЛАУЗЛИЈА
15102
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15102,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВО ЗАВРШНА ФАЗА НОВОИЗГРАДЕНОТО УЧИЛИШТЕ ВО КАЛАУЗЛИЈА

Дата

October 25, 2018

Категорија

Вести

Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со претставниците на Турската меѓународна агенција за соработка и развој (ТИКА) и програмски координатор Ајтекин Ајден денес беа во посета и увид на работите на проектот за изградба на подрачното училиште во село Калаузлија кое е во склоп на при централното основно училиште Крсте П. Мисирков од Радовиш.

 

Изградбата на оваа училиште од страна на ТИКА е во склоп на нивниот проект „За подобрување на образовните услови во руралните области“, и е ново модерно училиште каде што има две училници и посебен саниратен дел, а исто така посебни простории за наставниците. Оваа училиште е енергетски ефикасно со централно греење.

 

При посетата Градоначалникот Конзулов искажа благодарност до координаторот Ајтекин Ајден и Меѓународната агенција за соработка и развој ТИКА за поддршката на овој проект, истакнувајки дека делот на партерното уредување и поставување на бекатон во дворното место и приклучување на водоводната и електричната мрежа ќе се реализира во наскор временски период, до почетокот на второто полугодие учениците ќе ја реализираат наставата во новото училиште.