If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО РАДОВИШ НАД 400 ПАРЦЕЛИ ЗА ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“
11503
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11503,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВО РАДОВИШ НАД 400 ПАРЦЕЛИ ЗА ПРОЕКТОТ „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“

Радовишани покажаа голем интерес за караванот  „Купи куќа за млади“

Вчера во Салата на советот на општина Радовиш во присуство на голем број заинтересирани граѓани и претставници од надлежните институции беа презнтирани програмите на Владата на Република Македонија „Купи куќа за млади“ и „Купи куќа, купи стан„.

FOT_6796

Воведно обраќање имаше Градоначалникот Сашко Николов кој посочи на важноста и бенефитите кои овие проекти ќе ги имаат за младите и воопшто за сите граѓани на општина Радовиш, укажа и на тоа дека општината е спремна со објавување на градежни парцели кои можат да бидат дадени на јавна продажба-лицитација на локација кај Старата касарна за што веќе е изготвен ДУП, тој исто така потенцираше дека општината се наоѓа во завршна фаза за подготовка на урбанистичка планска документација за новата типска населба „Чам баир“.

FOT_6850

На ова локација со подршка на Владата на Република Македонија овој урбан дел ќе има околуу 400 парцели и комплетната инфраструктура ќе биде изградена со подршка од Владата на Република Македонија. 

FOT_6788

Претставниците од надлежните институции и сите банки кои се вклучени во проектот најпрво го образложија истиот и одговарија на сите прашања кои беа поставени од граѓаните во врска со бенефитите и условите за користење на дел неповратни средства кои ги дава Владата, и дел кредит. 

FOT_6812

Граѓаните покажаа интерес за ова средба при што се виде дека во општина Радовиш постои голема заинтересираност за овој проект.

FOT_6784

Дата

April 07, 2016

Категорија

Вести