If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД БУЧИМ, СОПУРГЕ, ПАРНАЛИЈА И ТОПОЛНИЦА
9247
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9247,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД БУЧИМ, СОПУРГЕ, ПАРНАЛИЈА И ТОПОЛНИЦА

Дата

October 12, 2014

Категорија

Вести

Продолжува агендата на Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов за посета по наслеените места и средби со граѓаните.

 

Во рамките на оваа агенда Градоначалникот Николов во придружба на своите соработници, како и со членовите на Советот на општина Радовиш викендов ги посетија населените места Бучим, Сопурге, Парналија и Тополница во кои живее претежно население од турска национална припадност.

 

Најпрвин Градоначалникот Николов го посети село Бучим каде што го проследи натпреварот од општинската фудбалска лига помеѓу домаќинот ФК Бунарџик и гостите од Ораовица ФК Изведен. Подоцна тој имаше средба со жителите од оваа село разговарајки за проблемите кои ги имаат овие граѓани.

 

Градоначалникот Сашко Николов исто така ги посети и населените места Сопурге, Парналија и Тополница каде што беа отворени голем број на теми за разговор и дебатирање. Жителите со свои прашања и одговори од страна на Градоначаникот се запознаа со инфраструктурните проекти кои допрво се предвидени и треба да се реализираат во овие населени места.

 

Во наредниот период Градоначалникот Сашко Николов ќе оствари посета и средба со граѓаните од сите населени места во општина Радовиш.