If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА МОСТОТ НА РАДОВИШКА РЕКА КАЈ ЗЛЕОВО
10165
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10165,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА МОСТОТ НА РАДОВИШКА РЕКА КАЈ ЗЛЕОВО

Дата

April 03, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Со изведбата на горниот асфалтен слој на мостовската конструкција,  жителите од населеното место Злеово во општина Радовиш, повторно ќе имаат можност преку регионалниот пат Р29741 да се поврзат со магистраниот пат А4 (Радовиш-Штип).

 

Околу 1500 жители од оваа радовишко село беа отсечени од сообраќајната мрежа во регионот, по силните поројни дождови и надојдените води од Радовишка река кои го урнаа постоечкиот мост.

Изградбата на овој капитален објект со должина од 45 метри изнесува 25 милиони денари издвоени од буџетот на Република Македонија, преку Јавното претпријатие за државни патишта и соработка со општина Радовиш.

 

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов како и на останатите гредежни активности кои се во тек, беше во работна посета при изградбата на објектот.

 

Градежните работи се изведени од градежната компанија Жикол од Струмица во предвидениот рок според договорот.