If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ВОЈНИЦИТЕ !
16244
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16244,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ВОЈНИЦИТЕ !

Дата

June 26, 2019

Категорија

Вести

Денес граѓаните на Радовиш имаа можност преку директна комуникација со припадниците на нашата Армија и Армијата на САД поблиску да се запознаат со дел од опремата која се користи во воената вежба „Одлучен Удар“.

 

Опремата беше изложена пред ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во периодот од 10 до 13 часот како дел од активностите на цивилно воената соработка која се остварува во склоп на најголемата до сега воена вежба кај нас.

 

Со опремата имаше можност да се запознае и градоначалникот Герасим Конзулов кој оставри среба со претставнците на нашата Армија и Армијата на САД. „Одлучен удар“ е досега е најголема вежба која ја организира нашата армија на која учествуваат околу 2.700 војници од армии на уште пет сојузници – САД, Литванија, Албанија, Бугарија и Црна Гора.