If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИНФОРМАТИВЕН ДЕН ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ОД „ИПА ПРОГРАМАТА“
13730
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13730,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИНФОРМАТИВЕН ДЕН ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ОД „ИПА ПРОГРАМАТА“

Дата

February 20, 2018

Категорија

Вести

На ден 15.02.2018 година, во Благоевград, Бугарија, се одржа информативен ден за објавениот повик за прекугранична соработка од ИПА програмата, Македонија-Бугарија, на која присуствуваа претставници од Општина Радовиш.

 

На инфо денот беа презентирани насоките за подготовка и аплицирање на предлог проекти од страна на субјектите на кои им е овозможено да аплицираат на оваа програма.

Притоа се презентираа областите на предлог проектите, и тоа:

–          Животна средина

–          Туризам

–          Конкурентност

 

Општина Радовиш, ке аплицира и учествува во програмата за прекугранична соработка, преку воспоставување на партнерство и креирање на предлог проект со определена општина од Бугарија со која би имала заеднички интерес за соработка.