If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
18345
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18345,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

November 11, 2021

Категорија

Вести, Совет

Денес во Центарот за култура “Ацо Караманов” беше одржана конститутивната седница на новиот Совет на општина Радовиш. Седницата ја отвори претходниот претседател на Советот Викица Манолева по што следуваше поздравен говор од страна на Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов.

 

Веднаш потоа следуваше верификацијата на мандатите на новоизбраните членови како и изборот на кандидационата комисија која ги даде предлозите за нов претседател на Советот.

 

За нов претседател на Советот на општина Радовиш со 11 гласа “за” беше избрана Моника Ристевска.

 

Следуваше потпишувањето на Изјавите за правата и должностите за член на Советот и на крајот беа избрани Комисијата за мандатни прашања како и членовите кои ќе учествуваат во склучување на бракови.