If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОД-ПРОЕКТ „ИЗГРАДБА НА НОВ ПАТ ШТО ЌЕ ГИ ПОВРЗУВА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЕДНИЦИ КАЛУЃЕРИЦА И ПОДАРЕШ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ„
10817
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10817,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОД-ПРОЕКТ „ИЗГРАДБА НА НОВ ПАТ ШТО ЌЕ ГИ ПОВРЗУВА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЕДНИЦИ КАЛУЃЕРИЦА И ПОДАРЕШ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ„

Дата

August 25, 2015

Категорија

Вести

Општина Радовиш преку Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран со заем од Светска банка, обезбеди финансиски средства за реализација на под-проектот „ Изградба на нов пат што ќе ги поврзува локалните заедници Калуѓерица и Подареш во општина Радовиш„.

Имплементацијата на проектот предвидено е да трае 12 месеци.

Проектот предвидува : Изградба на нов локален пат меѓу две различни локални заедници во општина Радовиш. Изградба на локалниот пат ќе биде изведена на земјениот пат кој ги поврзува локалните заедници Калуѓерица и Подареш и е со вкупна должина од 3,646.03 метри. Изградбата на патот  ќе  ги содржи  следниве активности: Обележување и осигурување на трасата со гео-механички мерења. Покрај обележувањето на трасата е предвидено и чистење на постоечкиот мост за пропуст на дрвја и корени. Се предвидува ископ на горниот дел од патот со постелување на тампон слој, кој ќе биде направен со набивање со вибрации од кршен камен со дебелина од 20 см. Подготовка и стабилизирање на рабови со тампонирање по што ќе следи покривање на патот со асфалт во согласност со проектната документација.

pdf_icon_50 ПРОЕКТ ДОКУМЕНТ (превземи)