If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА
10328
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10328,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА

Дата

May 07, 2015

Категорија

Вести

Владата на Република Македонија започнува со реализација на проектот која опфаќа пакет мерки за вработување-МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА чија примарна цел е борба за секое работно место.

 

 

Целта на  овој проект е придвижувањето на економијата, забрзано отварање и создавање на нови работни места во приватниот сектор, спроведување на политики која ќе помогнат на илјадници и илјадници невработени лица, од различна возраст и со различен статус да се вработат. Овој проект претставува и значително надградување и проширување на мерката за вработување на млади со ослободување од плаќање придонеси 12 месеци, мерка која им помогна  на огромен број на приватни компании, во намалување на трошоците за нови вработувања, во развој на нивниот бизнис. Сега пак, со новиот проект се овозможува олеснително и повластено вработување на неколку групи на невработени граѓани на нашата држава и огромен опфат на невработени граѓани кои ги исполнуваат условите и кои полесно и побрзо ќе стигнат до вработување и работно место, до редовна плата и до подобар и поквалитетен живот….   ПОВЕЌЕ ….