If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2014“
9934
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9934,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2014“

Дата

February 13, 2015

Категорија

Вести

Со присуство на голем број спортисти и спортски работници, како и претставници од јавниот и приватниот сектор од општина Радовиш, а во организација на Општина Радовиш – Комисијата за образование, спорт и култура при Советот на општина Радовиш, а под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш г-дин. Сашко Николов вечерва беше одржана манифестацијата „Спортист на годината 2014“.

 

Спортот е дел од нашето национално чувство, спортот е она преку кое најдобро може да се презентирате себеси, да ја презентирате својата спортска екипа, да ја презентирате својата општина и својата држава. Изминатата 2014-та година, општина Радовиш беше исполнета со бројни спортски настани и манифестации, а исто така и со големи успеси на нашите спортски екипи. Ние како општина инвестиравме и ќе инвестираме секогаш во спортот и спортската инфраструктура. Благодарност до сите спортски екипи кои преку организацијата на спортските турнири и манифестации сериозно ја подигнаа свеста за важноста на спортот и водењето на здрав живот. Се надеваме дека во иднина со уште понапорна работа и мотивација ќе нанижувате се повеќе, и повеќе успеси како на поединечен, така и на клубски план, а со тоа поуспешно ќе ја промовирате општина Радовиш и Република  Македонија – истакна во своето обраќање Градоначалникот Сашко Николов.

 

Комисијата за образование, спорт и култура при Советот на општина Радовиш објави Оглас за пријавување на спортисти, спортски работници и спортски екипи, при што беа поднесени 13 пријави од страна на спортските клубови и здруженија. Комисијата врз основа на Правилникот за критериуми за избор на спортист на годината изврши избор на најдобрите поединци – спортисти во различни категории, спортски работник и посебни спортски достигнувања во текот на изминатата 2014 година. Со оглед на предвидените критериуми во Правилникот, во предвид се беа земени параметрите: – Постигнати спортски успеси на меѓународен план, – Постигнати спортски резултати на национално ниво, – Како и Развиеност и Јавен статус на спортот на Државно и на Локално ниво.

 

На оваа манифестација исто така беше направена една кратка ретроспектива на сите спортски настани и манифестации кои ја одбележаа 2014 година,  како и осврт на новата и обновената спортска инфраструктура во општината.

 

 

Од пристигнатите номинации од страна на спортските клубови, а според Правилникот за критериуми за избор на спортист на годината, признанија и награди добија следните спортисти и спортски работници.

Добитници на Плакета – Спортист на годината 2014 год.

 

Категорија – Сениори

Мите Ашкилов – Маи Таи „Комбат“

 

Категорија – Јуниори

Ѓорги Јованов – БК „Бучим Радовиш“

 

Категорија – Кадети

Ратко Костов – Џудо клуб „Сенсеи“

 

Категорија – Пионери (најперспективен спортист на годината)

Давид Мијалов – Триатлон клуб „Анада“,

 

Спортски тренер на годината

Тони Танчев – БК „ Бучим Радовиш “

 

 

Добитници на спортско Признание за Посебно спортско достигнување

Трајан Ангелов – БК „Бучим Радовиш“

Јован Станишков – АК „Плоча“

Драган Јованов – ВК „Свиок“

Ристе Лазарев  -КК „Бучим-Феникс“

Ѓорги Божинов  – БК „Бучим Радовиш“

УСК „Крсте П. Мисирков“

ФК „Извор – Сениори“ – Калугерица

ООУ „Никола Карев“

 

 

Добитници на Плакета

Глигор Кушовски – Спортски работник за повеќегодишна работа

Јордан Јовчев – Спортски работник за повеќегодишна работа