If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | НОВА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА ЗА ТППЕ РАДОВИШ
15121
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15121,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

НОВА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА ЗА ТППЕ РАДОВИШ

Дата

November 05, 2018

Категорија

Вести

За прв општината инвестира сопствени средства во ТППЕ Радовиш

 

Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов, по повод 6ти Ноември  изврши примопредавање во употреба на еден дел од новата опрема на ТППЕ Радовиш во вредност од 2.650.000,00. денари.  Добиената техничка помош се состои од висококвалитетни изолациони апарти за дишење од германскиот производител Drаger,мобилни радиоврски, грбни прскалки, електрични и моторни пумпи за црпење вода,млазници и батериски лампи.

 

Вториот дел од опремата која се состои од високозаштитни комплет- одела, чизми и ракавици се очекува во најкус рок во согласност со процедурата за јавна набавка.  Опремата е според прописите и стандардите на ЕУ.