If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХЕНДИКЕП
15302
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15302,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХЕНДИКЕП

Дата

December 03, 2018

Категорија

Вести

По повод 3-ти декември-„Меѓународниот ден на лицата со попреченост“ и „Лицата со хендикеп“ денес Дневниот центар „Порака“ имаше прием на гости и помагатели на овој Дневен центар.

 

Во име на Дневниот центар „Порака“ на Општина Радовиш и Гарадоначалникот Герасим Конзулов му беше изразена благодарност за досегашната успешна соработка и разбирање на нивните потреби, а со единствена цел отстранување на сите видови бариери, инклузивност во образованието, развој и поголема достапност на нови сервиси за поддршка на штитениците од овој дневен центар.

На оваа скромна прослава по повод  3-ти декември-„Меѓународниот ден на лицата со попреченост“  од име на Советот беше присутен Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, и голем дел од советниците во општинскиот Совет, и Секретарот на општина Радовиш Драги Стојанов.

 

Во склоп на програмата за одбележување на овој ден свој настап имаа учениците од ООУ „Крсте П. Мисирков„ со дел од театарската претстава „Марта“.

 

Благодарност од „Порака“ искажаа и до голем број на нивни помагатели од општина Радовиш.