If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
13503
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13503,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

December 27, 2017

Категорија

Вести

И оваа година, по петти пат согласно Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш а врз основа на претходно распишаниот јавен конкурс, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов и Советот на општина Радовиш донесоа, ОДЛУКИ за доделување на стипендии на талентирани ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2017/18 год.

 

Се доделуваат вкупно 28 стипендии на талентирани ученици од кои, 21 стипендија на талентирани ученици од VI до IX одделение во основните општински училишта во висина од 2,500 ден. како и 7 стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средното општинско училиште во општина Радовиш во висина од 3,000 ден.

 

Стипендиите се исплаќаат за време од 9 (девет) месеци, колку што трае учебната година.

 

pdf-icon (Погледни или Превземи)

 

Одлука за доделување Стипендии на ученици во основното и средното образование за учебната  2017-18 година

 

Одлука за доделување Стипендии на талентирани ученици