If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАМНОМЕРЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ ВО ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН
16172
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16172,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАМНОМЕРЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ ВО ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН

Дата

June 11, 2019

Категорија

Вести

Во деновите четврток и петок, 06 и 07 јуни 2019 година во Струмица, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион беше домаќин на Меѓународна конференција за рамномерен регионален развој во Југоисточен регион.

 

Над 20 говорници од земјата и странство преку презентации, панел и пленарни дискусии, споделуваа практики и добри искуства во приоритетни области кои придонесуваат кон рамномерен регионален развој и поттикнуваат соработка и вмрежување на клучните чинители од регионот.

 

За време на првиот ден се дискутираа практики и предизвици на Југоисточниот регион во областа на младите и образованието, инфраструктурата, мали и средни претпријатија и животна средина, а во текот на вториот ден за информатичка и комуникациска технологија, граѓански органицазии и туризам.

 

Aктивно учество зедоа над 80 учесници и тоа Градоначалниците на општините од ЈИПР, претставници од општинските администрации, комуналните претпријатија, бизнис секторот, акадамскиот сектор, ученици, граѓански организации од земјата и странство.

 

Оваа конференција се организира во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“ кој е финансиски поддржан од страна на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка. И на истата беа донесени заклучоци и препораки во која насока понатаму и со кои проекти за рамномерен регионален развој да се движи нашиот регион.