If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНИ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ „ПРВОМАЈСКИ НАТПРЕВАРИ 2018“
14212
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14212,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНИ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ „ПРВОМАЈСКИ НАТПРЕВАРИ 2018“

Дата

May 01, 2018

Категорија

Вести

Вчера на Градскиот стадион во Радовиш беа одржани традиционалните Првомајски Атлетски трки.

 

Првомајските традиционални натпревари се под покровителство на Општина Радовиш и Градоначалникот Герасим Конзулов.

Учесниците-дечиња имаа можност да се натпреваруваат во дисциплините: Трка на 400 метри – Ученици од IV и V одд. (машки и женски), Трка на 600 метри – Ученици од VI и VII одд. (машки и женски), Трка на 800 метри – Ученици од VIII и IX одд. (машки и женски), Трка во платнена вреќа – сите категории (машки), Трка со јајце во лажица – сите категории (машки).

 

Во Спортска сала 25 Мај во Радовиш во склоп на оваа програма беа одржани и Турнир во Пинг Понг како и Tурнир во Шах.

 

Исто така во неделата на Езерото Мантово беше одржан и Општински натпревар во спортски риболов.

Photo Gallery - Фото Галерија