If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАН СОСТАНОК СО ЖИТЕЛИТЕ ОД КОЏАЛИЈА И АЛИКОЧ
17327
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17327,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАН СОСТАНОК СО ЖИТЕЛИТЕ ОД КОЏАЛИЈА И АЛИКОЧ

Дата

February 26, 2020

Категорија

Вести

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа состанок на Градоначалникот Герасим Конзулов, Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, советникот Енис Омер, и Секретарот во општина Радовиш Драги Стојанов со жителите на селата Аликоч и Коџалија на чело со претседателите на овие месни заедници.

 

На состанокот од страна на претседателите на месните заедници беа изнесени нивните видувања за се онаа што досега е направено во нивните села во областа на инфраструктурата, образованието, комунални проблеми и други потреби на граѓаните од страна на локалната самоуправа

 

Заеднички беше констатирано дека досега се што е направено е согласно годишните програми на општината и потребите на населението. Жителите исто така ги истакнаа и проблемите со кои се соочуваат.

 

 

На состанокот присуствуваа и Градежниот инспектор, Комуналниот инспектор и Државниот инспектор за земјоделие кои што ги слушнаа забелешките и укажувањата за работењето, а од страна на надлежните служби им беше укажано дека сите мора да ги почитуваат и да се придржуваат на законската регулатива во делот на комуналиите, градењето и бесправно користењето на државното земјиште.