If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИ ОД  ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ
16869
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16869,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИ ОД  ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЦИВИЛНИ ИНВАЛИДИ

Дата

October 01, 2019

Категорија

Вести

Денес Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов имаше средба со членови од Здружението на цивилни инвалиди од втората светска војна, кое е со седиште во Штип.

 

На оваа средба покрај Градоначалникот Конзулов присуствуваа и Ѓорги Боризовски-Претседател на меѓуопштинското здружение на цивилни инвалиди од втората светска војна, Трајче Јованов-потпретседател, Костадин Кечев-член на извршен, и Трајче Дамбов-почесен член.

Оваа здружение е формирао 1971 година во Штип, во моментот е меѓуопштинско здружение кое  покрива дел од градовите на источниот дел на републиката.

Основна цел на здружението е превентивно делување, од НУС меѓу другото организираат и литературен и ликовен конкурс во основните училишта на оваа тематика.