If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОКАЗНО-ТАКТИЧКА ВЕЖБА
15274
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15274,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОКАЗНО-ТАКТИЧКА ВЕЖБА

Дата

November 28, 2018

Категорија

Вести

„ГАСНЕЊЕ ПОЖАР,ЕВАКУАЦИЈА,СПАСУВАЊЕ ОД РУШЕВИНИ, ПРОНАОЃАЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПОМОШ НА НАСТРАДАНИ ЛИЦА ВО ОБЈЕКТ“

 

На ден 24.11.2018 г.во Радовиш се одржа показно-тактичка вежба како дел од програмата 7.Стручен Собир ,,Радовиш 2018 ”. рганизирана од страна на Министерството за внатрешни работи на РМ-Биро за јавна безбедност, чиј координатор е м-р Зоран Нешкоски,Началник на Сектор за превентивно обезбедување на личности и објекти.

 

Вежбата беше реализирана по однапред утврдено сценарио, според кое настанал јак земјотрес со епицентар на подрачјето на општина Валандово,а истиот е почуствуван и во општина Радовиш.

 

Од силината на земјотресот во Радовиш,има настанати материјални штети кај објекти,прекин на електрична енергија и настанати пожари.

 

На бројот 193 примена е пријава за настанат пожар и рушевини во СОУ ,,Коста Сусинов”Радовиш додека траела наставата.

 

Показно-тактичката вежба беше успешно изведена со заедничкото координирано учество на сите релевантни субјекти: МВР ПС ОН Радовиш,Единицата за специјални задачи „Тигри“, Единицата за службени кучиња-МВР, Локална самоуправа Радовиш-ТППЕ Радовиш,СОУ „Коста Сусинов“ Радовиш, ЈЗУ-Итна медицинска помош Радовиш, ДЗС- Подрачно одделение Радовиш и ОО Црвен Крст од Радовиш.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА