If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА АЛПИНИСТИЧКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „ПЛОЧА“
10566
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10566,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА АЛПИНИСТИЧКИОТ ЛОКАЛИТЕТ „ПЛОЧА“

Дата

June 25, 2015

Категорија

Вести

Градоначалникот Сашко Николов го посети Алпинистичкиот дом и локалитетот „Плоча“ каде што свечено беше пуштена фотонапонската централа за произвотство на електрична енергија која е донација од општина Радовиш.

 

Фотонапонската централа за произвотство на електрична енергија веќе е во функција и служи за осветлување на Алпинистичкиот дом.

Самата посета беше исполнета со прошетка низ локалитетот и презентација на активности на младите членови од АК „Плоча“, како и запознавање на локалитетот од страна на Градоначалникот Николов.

 

Младите претставници од клубот презентираа качување на еден сектор, на кој беше прво официјално качување.

Задовоството и уживањето беше обострано пред се исполнувачки ден за членовите на АК „Плоча“ и Градоначалникот Сашко Николов.