If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН
18487
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18487,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА, СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН

Дата

December 02, 2021

Категорија

Вести

Денес во посета на општина Радовиш беше Амбасадорот на Руската Федерација во Македонија, Неговата Екселенција Г-дин Сергеј Баздникин.

 На протоколарната средба со градоначалникот на општина Радовиш – Ацо Ристов, беа разменети мислења на повеќе актуелни теми, вклучувајќи ја економската состојба во државата и општината како и можнстите за соработка помеѓу наши локални компании и компании од Руската Федерација.
Беше разговарано и за можностите за набавка на опрема за модерно земјоделско производство, за програмите кои би можела да ги поддржи оваа амбасада како и за бизнис капацитетите со кои располага нашата општина за кои во иднина може да биде остварена соработка и инвестиции на компании од Руската Федерација.