If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН ВО БУГАРИЈА
15155
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15155,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН ВО БУГАРИЈА

Дата

November 07, 2018

Категорија

Вести

На покана од страна на Градоначалникот на општина Тетевен г-ѓа Мадлена Бојаџиева, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов беше во посета на збратимената општина Тетевен во Република Бугарија.

 

Оваа посета на делегацијата беше во склоп на празникот на Градот Тетевен „1-ви Ноември“ -денот на ослободувањето на градот. Градоначалникот Герасим Конзулов заедно со делегацијата од општина Радовиш присуствуваа на Светата божествена литургија, и Духовниот концерт организиран по повод овој значаен празник на Тетевен, а исто така имаа обиколка и посета на културно историските споменици во општина Тетевен.

 

Исто така во посета на Тетевен, во организација на Центарот за Култура „Ацо Карманов“ беа и нашите „Распеани радовишани“ кои учествуваа на празничниот јубилејен концерт на МБГ „Вежен“.

 

 

Тетевен – линк