If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | НОВ РОВОКОПАЧ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
16046
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16046,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

НОВ РОВОКОПАЧ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

June 03, 2019

Категорија

Вести

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА НОВИОТ РОВОКОПАЧ

Обезбеден од проектот на ЕУ: Набавка на универзални ровокопачи-натоварувачи за потребите на руралните општини

 

Битола, 31, мај- Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов го потпиша Договорот со кој општината добива нова универзална машина ровокопач која заеднички ќе ја користи со општините Конче и Карбинци.

  • „Денес го добивме ровокопачот за кој аплициравме во Проектот за подобрување на општинските услуги подржан од Министерството за финансии со средства обезбедени како грант од ЕУ. Како градоначалник би сакал да и се заблагодарам на Владата на Република Севрна Македонија и на Европската Унија за несебичната помош која ја даваат за развој на руралните средини.  Носител на проектот е Општина Радовиш и нашето комунално претпријатие Плаваја ќе биде седиште на ровокопачот кој по потреба ќе го користат и општините Конче и Карбинци“ – изјави градначалникот Конзулов.

 

Програмата ја имплементира Министерството за финансии, а истата е администрирана од страна на Светска банка.  На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони евра.

Преку набавката на 10 (десет) ровокопачи која е финансирана со средствата од Европската унија, ќе се придонесе кон зајакнување на капацитетите на општинските јавни претпријатија и поквалитетно одржување на инфраструктурата во руралните области. Ровокопачите ќе бидат доделени на 10 општини кои во група со уште по две општини заеднички ќе можат истите да ги користат, односно вкупно 30 општини ќе бидат корисници на овој проект.