If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГЕНЕРАЛШТАБОТ НА АРСМ И АМБАСАДАТА НА САД ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ
15823
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15823,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГЕНЕРАЛШТАБОТ НА АРСМ И АМБАСАДАТА НА САД ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

Дата

April 10, 2019

Категорија

Вести

Денес во посета на општина Радовиш беа претставници од Генералштабот на АРСМ, претставници од канцеларијата за соработка во одбраната при амбасадата на САД во нашата држава, и претставници на вооружените сили на САД во Европа.

 

Целта на посетата беше запознавање на Градоначалникот Герасим Конзулов за претстојната воена вежба под име „Одлучен удар“ која ќе се одржи на воениот полигон Криволак.

Во рамките на посетата беше истакнато задоволството за денешната средба и поддршката од страна на Градоначалникот Конзулов и општината за претстојните активности.

 

Исто така од страна на претставниците на АРСМ, и претставниците на вооружените сили на САД е договорено претставување на дел од нивната воена опрема и возила во Радовиш во текот на месец Јуни.

 

 

Кабинет на Градоначалник на општина Радовиш.