If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КОЏАЛИЈА
14220
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14220,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КОЏАЛИЈА

Дата

April 27, 2018

Категорија

Вести

Градоначалникот Герасим Конзулов вчера оствари прием и средба со дечињата и нивните ментори од с. Коџалија кои учествуваа на фестивал во Република Турција.

 

По повод на 23-ти Април-Ден на детето, подрачното основно училиште при ООУ „Крсте П. Мисирков“- с.Коџалија беше покането да учествува на фестивалот на детето во градот Шанли Урфа во Турција. На овој фестивал учествува 10 ученика од ООУ„Крсте П. Мисирков“ под менторство на наставниците Исмаил Куртов и Јилмаз Шерифов, од 19-ти до 24-ти Април.

 

Како подрачно училиште беше претставен градот Радовиш и Република Македонија со фолклорна традиција. Програмата и настапите беа организирани на Плоштадот Рабиа, а учествуваа дечиња со своите ансамбли од Грузија, Кипар, Азебреџан, Македонија, Романија, Босна и Херцеговина, Косово, Киргистан, Албанија, Бугарија и др.