If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТИЛНИЦА НА ЛЕСС – Локалните економски социјални совети
12514
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12514,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТИЛНИЦА НА ЛЕСС – Локалните економски социјални совети

Дата

March 24, 2017

Категорија

Вести

На ден 23.03.2017 година во ресторан Шампион во Радовиш, се одржа последната 7 работилница наменета за претставниците на ЛЕСС – локалните економско социјални совети од Република Македонија. На работилницата присуствуваа и членовите на ЛЕСС – локалниот економско социјален совет на општина Радовиш. Локалниот економско социјален совет од Радовиш беше формиран преку реализацијата на овој проект кој беше финансиран и подржан од страна на Обединетите Нации – Меѓународната организација на труд и Градоначалникот на Општина Радовиш г-дин Сашко Николов.

 

Тема на одржаната работилница беше: “безбедноста и заштитата при работа“, посебно во деловите на законската регулатива, правата и обврските на работодавачите и работниците, реалните состојби во Република Македонија, улогата на државните институции и локалните економско социјални совети.