If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ПОДДРШКА НА ОПШТИНИТЕ „ИПА 2020“
17036
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17036,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТИЛНИЦА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ПОДДРШКА НА ОПШТИНИТЕ „ИПА 2020“

Дата

November 14, 2019

Категорија

Вести

Одржана работилница во општина Радовиш во рамките на Проектот кој е финансиран од ЕУ „Подготвителни активности за Програма за поддршка на општините ИПА 2020“ (Prep4MSP) што започна на 26.08.2019 година во тесна соработка со Делегацијата на ЕУ во нашата земја.

 

Шемата за грантови „ЕУ за општините“ се очекува да го објави првиот повик во летото 2020 година. Сите 81 општини во Македонија ги исполнуваат условите и можат да соработуваат за подготовка и имплементација на иновативни идеи за проекти со локалните невладини организации и партнери од деловниот сектор.

 

Помеѓу 5 и 15 проекти со просечна големина од 500.000 € ќе бидат избрани по пат на конкуренција. Целта на работилницата е со заедничка соработка да направиме нешто за нашиот град.

 

Присутните претставници од наведените сектори заедно со тим лидерот на проектот Клаус Рихтер и експертот Бардуљ Марку ги предложија и развија дискусија за можните идеи за реализација на проекти.