If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
14831
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14831,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

August 31, 2018

Категорија

Вести

Во Радовиш беше одржана Конференција на локалниот Совет за превенција во општина Радовиш, каде што учествуваа претставници од СВР-Струмица, ПС Радовиш, Советот на општина Радовиш, Локалната самоуправа, институции, урбани заедници и НВО здруженија.

 

Конференцијата ја отвори Градоначалникот Герасим Конзулов, а свое обраќање имаше и началникот на СВР Струмица Танчо Пројковски, исто така презентација за ЛСП на тема „Улогата на градоначалникот, важноста на полициското работење во заедницата, искуствата и практиките“ одржа Началникот на отсек превенција Хризантема Рендевска.

 

Во понатамошниот тек на конференцијата од страна на присутните беа истакнати проблемите со кој се соочуваат граѓаните, од областа на заштита на животната средина, јавниот ред и мир, девијантните појави кај младите и др.

 

Следната задача на ЛСП ќе биде насочена кон безбедноста и сигурноста, борба против криминалот, подобрување на квалитетот на животот на граѓаните и изготвување на планови за превенција.