If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНА ПОСЕТА НА ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЗА СТОПАНИСУВАЊЕ СО  СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ ШПЕНДИ ХАЈРЕДИН
16585
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16585,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНА ПОСЕТА НА ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЗА СТОПАНИСУВАЊЕ СО  СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ ШПЕНДИ ХАЈРЕДИН

Дата

August 16, 2019

Категорија

Вести

Во работна посета на општина Радовиш вчера беше Директорот на ЈП за стопанисување со спортски објекти Шпенди Хајредин и Ѓорги Тасев- посебен советник за млади и спорт во Владата.

 

На средбата се разговараше за спроведување на одлуката на Владата, спортските објекти во општините да бидат префрлени под јурисдикција на самите општини.

 

Сето ова е во насок на подобрување на функционирањето на спортските објекти, со оваа одлука ќе се реши и долгогодишниот нерешен статус на спортската сала „25 мај“ во нашиот град, каде што спортските клубови и рекреативци ќе имат подобри услови за спортување и одржување на своите тренинзи.