If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНА ПОСЕТА НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА, ЈЗУ „ЗДРАВСТВЕН ДОМ“ И ТППЕ ВО РАДОВИШ
15447
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15447,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНА ПОСЕТА НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА, ЈЗУ „ЗДРАВСТВЕН ДОМ“ И ТППЕ ВО РАДОВИШ

Дата

January 16, 2019

Категорија

Вести

Денес, Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов придружуван од Секретарот на општината Драги Стојанов, остварија работни посети на општинските установи и институции.

 

Најпрво беше посетена Полициската станица од општа надлежност во Радовиш, каде со надлежните лица и Командирот Борче Крстев беше разговарано за тековните активности и мерки кои се превземаат за поголема безбедност на граѓаните, безбедноста во сообраќајот и останати активности. Во знак на благодарност за работата на дежурните служби во новогодишните и божиќните празници, Градоначалникот Конзулов на Полициската станица и подари компјутер.

 

Потоа беше остварена посета на Јавната здравствена установа „Здравствен дом“ во Радовиш каде со Директорката Лимонка Илиева и Раководителот на итната медицинска помош, беше разговарано околу планираните активности во 2019 година, како и тековните работи кои се одвиваат во самата здравствена установа. Исто така во знак на благодарност за работата на дежурните служби во новогодишните и божиќните празници, Градоначалникот Конзулов подари ЛЕД телевизор.

 

На крај беше остварена работна посета и на Територијалната противпожарна единица во Радовиш, каде со Командирот Васил Митев беше разговарано за активностите кои беа превземени согласно временските услови, како и планираните активности во текот на 2019 година. На ТППЕ Радовиш, во знак на благодарност за работата на дежурните служби во новогодишните и божиќните празници, Градоначалникот Конзулов подари печка-камин.