If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ ДОМАЌИН НА “МЕЃУНАРОДНАТА ТРКА НА МИРОТ” (WORLD PEACE RUN 2014)
9209
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9209,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА “МЕЃУНАРОДНАТА ТРКА НА МИРОТ” (WORLD PEACE RUN 2014)

Дата

October 01, 2014

Категорија

Вести

Радовиш денес беше дел од “Меѓународната трка на Мирот” (WORLD PEACE RUN 2014) составена од интернационален тим на маратонци со една единствена цел, а тоа е промовирање на меѓународниот мир, единство, пријателство и разбирање.

 

Трката беше одбележана со свечено примање на Факелот на мирот на влезот од градот, трчање со подавање од рака на рака и почесно предавање на Градоначалникот на општина Радовиш г-дин. Сашко Николов кој трчаше заедно со маратонците .

 

Меѓународните учесници беа удостоени со кратка културна свеченост и прием од страна на Градоначалникот Николов кој го искажа своето огромно задоволство што и Радовиш е дел од оваа “Мировна трка” и воедно порача дека мирот, хармонијата и благосостојбата треба да се дел од секое срце и човечка душа и топлината која ја носи оваа трка неизмерно да се шири и понатаму.

 

По завршувањето на свеченоста Градоначалникот г-дин. Сашко Николов организираше заеднички ручек по што маратонците беа испратени кон излезот на градот каде повторно им беше предаден Факелот на мирот.