If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ СЕ ЗБРАТИМИ СО УКРАИНСКАТА ОПШТИНА КАМЈАНЕЦ-ПОДОЛСК
9317
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9317,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ СЕ ЗБРАТИМИ СО УКРАИНСКАТА ОПШТИНА КАМЈАНЕЦ-ПОДОЛСК

Дата

October 22, 2014

Категорија

Вести

Општина Радовиш и општина Камјанец-Подолск од Украина потпишаа меморандум и свечена заклетва за збратимување.
Двете општини планираат соработка во неколку области, со крајна цел премостување на културите и разликите на двата народа во интерес на трајно пријателство.

 

Во деновите на манифестацијата „Самун ем Татлија“ украинската делегација покрај тоа што присуствуваше на сите организирани случувања, ја посети и новата ТИРЗ зона во Радовиш со цел да ги види индустриските потенцијали на општината и да се разгледа можноста за инвестирање и деловна соработка.

 

Соработката на општините ќе биде првиот чекор за интензивирање на соработката на двете држави и на локално ниво.