If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА
12865
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12865,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

Дата

September 08, 2017

Категорија

Вести

Положено свежо цвеќе на споменикот на Денот на независноста на Република Македонија 8-ми Септември Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов положи свежо цвеќе пред споменикот на спомен обележјето пред Општина Радовиш.

 

Празникот ја означува сувереноста, независноста и самостојноста на Македонија и македонскиот народ. Градоначалникот Николов истакна дека: „Со референдумот од 1991 година се остварува вековната борба на македонскиот народ независна и самостојна Република Македонија. Принципи врз кои ја градиме и сакаме да ја изградиме нашата држава и таа да опстои, да го зачуваме она што го имаме и да го надоградуваме истото во сите нејзини сегменти во правниот, политичкиот, економскиот систем и тоа ќе ни даде шанса да воспоставиме партнерство со сите оние кои ќе имаат интерес со нас да бидат“.