If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ, И ДОДЕЛУВАЊЕ НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИТЕ ПЛАКЕТИ
13069
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13069,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ, И ДОДЕЛУВАЊЕ НА ШЕСТОНОЕМВРИСКИТЕ ПЛАКЕТИ

Дата

November 07, 2017

Категорија

Вести, Култура

Програмата по повод 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш вчера продолжи со Академијата која се одржа во Центарот за култура „Ацо Караманов“. На оваа Академија поздравен говор и обраќање имаше Градоначалникот на Општина Радовиш г-дин Герасим Конзулов.

 

Градоначалникот Конзулов пред присутните гости и претставници од општествениот и јавниот живот од општина Радовиш, како и на сите граѓани честитајки им го празникот истакна дека: „Заедништвото како најважна димензија на слободата денес е добра пракса сите заедно да учествуваме во остварувањето на нашите највисоки целида бидеме успешна и развиена општина во сите сфери на општествениот и економскиот живот,  уверен сум дека иднината на нашиот слободен развој ќе ни донесе и подобри животни услови со многу подобар стандард и сигурност за идните генерации“    

 

Во склоп на свечената Академија беа доделени Шестоноемвриските плакети за 2017 година. Плакети за успешна работа на компанијата и особен придонес во развојот на општината беа доделена на генералниот директор на Рудникот Бучим г-дин Василиј Барутски и заменик генералениот директор г-дин Николајчо Николов, за постигнати особени резултати во боречкиот спорт и афирмација на општина Радовиш беше доделена на г-дин Трајчо Ангелов, Плакета за особени достигнувања од областа на културата и афирмација на општина Радовиш беше доделена на г-ѓа Павлина Кошевец.

 

Програмата по повод 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш продолжи со Концерт на Фолклорниот ансамбл „Ацо Караманов“ од Радовиш.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА