If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | „ТИКА“ СО ПОДДРШКА НА ФАРМЕРИТE: ДОНИРАНА ЗЕМЈОДЕЛСКА МЕХАНИЗАЦИЈА
13251
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13251,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

„ТИКА“ СО ПОДДРШКА НА ФАРМЕРИТE: ДОНИРАНА ЗЕМЈОДЕЛСКА МЕХАНИЗАЦИЈА

Дата

December 04, 2017

Категорија

Вести

Tурската агенција за координација и соработка ТИКА“, денес донираше земјоделска механизација  која ке ја користат околу 200 фармери.

 

Во склоп на оваа донација Претседателството на Турската агенција за соработка и координација при Владата на Република Турција додели 20 тракторски фрези и 20 тракторски прскалки на заедничко користење на околу 200 фармери од регионите на Штип, Радовиш, Конче, Градско, Валандово, Дојран и Демир Капија кој што претходно беа вклучени во проектите за развој на овошторставото во Источна Македонија каде што беа донирани садници на цреша, орев, сливи и бадеми.

 

Претставниците од „ТИКА“ имаа прием во кабинетот на Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, а потоа свечено беа доделени договорите  од страна на Координаторот на програмската канцеларија на „ТИКА“ во Скопје Ајтекин Ајден, Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов, и Градоначалникот на општина Конче, Благој Илиев за потоа да се пристапи со доделување на земјоделската механизација на фармерите.

 

Градоначалникот Конзулов ја искажа благодарноста од име на општина Радовиш за доделувањето на оваа донација за фармерите кои беа вклучени во овој проект, а исто така искажа благодарност до „ТИКА“ за досегашната соработка и донациите кои се реализираа во нашата општина. Градоначалникот Герасим Конзулов истакна дека соработката помеѓу општина Радовиш и „ТИКА“ ќе продолжи и понатаму каде што би резултирало со уште позначајни проекти.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА