If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ ПОМЕЃУ УЧИЛИШТАТА
15140
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15140,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ТРАДИЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ПОВОД 6-ТИ НОЕМВРИ ПОМЕЃУ УЧИЛИШТАТА

Дата

November 05, 2018

Категорија

Вести

Во склоп на Програмата и празнувањето на 6-ти Ноември-денот на ослободувањето на градот Радовиш, традиционално и денес се одржа Турнирот во мал фудбал помеѓу основните училишта од нашата општина.

 

Признанијата и пехарите на најдобрите им ги доделија Градоначалникот Герасим Конзулов, Претседателот на Советот Коле Чаракчиев и претседателот на Комисијата за култура, образование и спорт Ристо Спасов.


На овој турнир учествуваа општинските училишта: Крсте П. Мисирков, Никола Карев, Орце Николов, Коста Рацин и Кирил и Методиј.

Најуспешна беше екипата на ООУ Крсте П. Мисирков која го освои првото место, втори беа учениците од ООУ Коста Рацин од Подареш, а третото место го освоија учениците од ООУ Кирил и Методиј од Ораовица.

 

Резултати:
Крсте П. Мисирков – Никола Карев 4:3
Коста Рацин – Орце Николов 2:1
Слободна беше екипата Кирил и Методиј
Крсте П. Мисирков – Кирил и Методи 2:0

 

Финале: 
Крсте П. Мисирков – Коста Рацин 6-1

 

Прво место: Крсте П. Мисирков
Второ место: Коста Рацин, Подареш
Трето место: Кирил и Методиј, Ораовица

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА