If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
12547
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12547,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

Дата

March 30, 2017

Категорија

Вести

Денес во посета на општина Радовиш беа дечиња од 4-то и 5-то одделение од Основното училиште „Орце Николов“-Ињево. Тие заедно со нивните наставници беа примени од страна на градоначалникот на општината Сашко Николов.

 

Целта на нивната посета е одблизу да се запознаат со институцијата градоначалник и општина, во учебната програма за општествено образование ова тема е вклучена и учениците се запознаваат и учат за надлежностите и функционирањето на општината.

 

Околу 25 дечиња од овие одделенија го запознаа и директно разговараа со градоначалникот на нашата општина.

Тие беа многу љубопитни и видно возбудени, нивниот интерес за работата на општината го изразија преку поставување на прашања од она што го научиле во нивните лекции од предметот општествено образование.