If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ИЛИНДЕН ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ
11815
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11815,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЧЕСТИТКИ ПО ПОВОД ИЛИНДЕН ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ

 

 


Илинденското востание и десетдневната Крушевска република се одраз на решеноста на македонскиот народ за самостоен политички живот и своја татковина.

Токму на 2. Август 1944 година се одржа првото заседание на Антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонијадвата Илиндена, од 1944 и 1903 година се симбол на победата и македонскиот непокор, преку кој македонскиот народ денес живее во самостојна и суверена Република Македонија.

На сите граѓани од општина Радовиш, на сите македонци им го честитам големиот национален празник – Илинден.

НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ И ВЕКОВИТ ИЛИНДЕН !

Да ни е вечна Македонија !

 

Сашко Николов

zname makedonija

 

Дата

August 01, 2016

Категорија

Вести