If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 9 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ
15115
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15115,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 9 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

Дата

October 29, 2018

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Одлуката за усвојување на општинската програма бр: 08-967/1 од 28 мај 2018 год. , Акциониот план за јавни работи на Општина Радовиш за 2018 година бр. 08-968/1 од 01.06.2018 година и Одлука за објавување на јавен оглас за искористување на неискористени финансиски средства број: 09-1037/32 од 24.10.2018 год., Градоначалникот на Општина Радовиш донесува:

 

РЕШЕНИЕ ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА ЈАВЕН ОГЛАС

за ангажирање на 9 работници за изведување на јавни работи во рок од 3 месеци од Општина Радовиш во согласност со програмските документи на општината, финансирани од буџетот на Општина Радовиш за 2018 година од дата 01.11.2018 год. до дата 31.01.2019 год.

  1.  Услови за пријавување на јавниот оглас:

а) долгорочно евидентирани невработени лица

б) ниско квалификувани невработени лица

в) лица над 55 години

 

  • за лицата кои ќе бидат избрани и ангажирани е предвидена финансиска подршка во износ од 7.200,оо денари месечно (во кои е вклучен персонален данок на доход и осигурување во случај на несреќа при работа и професионално заболување) по едно ангажирано невработено лице месечно.
  • За време на јавните работи ангажираните невработени лица не ги губат правата по основ на невработеност.
  • Пријавувањето ќе се врши во просториите на Општина Радовиш од 25.10.2018, а најдоцна до 30.10.2018 година, секој ден од 7,30 часот до 15,30 часот.

 

pdf_icon_50  ЈАВЕН ОГЛАС    (превземи)