If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО ЗАВРШНА ФАЗА СЕ РАБОТИТЕ НА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО РАКЛИШ
10928
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10928,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВО ЗАВРШНА ФАЗА СЕ РАБОТИТЕ НА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО РАКЛИШ

Дата

September 25, 2015

Категорија

Вести

Жителите на населба Раклиш во изминатиов период беа сведоци дека заедно со сите други реализирани проекти во делот на подобрување на инфраструктурата во нивното населено место беше изградена и асфалтирана нова улица која води низ населеното место и завршува до фудбалското игралиште. Деновиве во завршна фаза е изградбата на тротоарите на новоизградената улица.

 

Асфалтираната должина е 277 метри со ширина на коловоз од 5 метри, и ширина на тротоари од 1,5 метри од двете страни.

 

Исто така беше асфалтиран и кракот во центарот на Раклиш со нов слој на асфалт, а беше и  дооформен и асфалтиран и малиот кошаркарски терен каде што го користат најмладите.

 

Овој е еден од големиот број на ветени и реализирани проекти од страна на Градоначалникот Сашко Николов пред граѓаните на Раклиш.

 

Вкупната инвестиција е обезбедена од буџетот на општина Радовиш и изнесува: 2.419.246 денари.