If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ИЊЕВО
10879
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10879,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ИЊЕВО

Дата

September 17, 2015

Категорија

Вести

 Подобрување на енергетската ефикасност на 10 јавни згради во Југоисточниот плански регион односно во ООУ,,Орце Николов,,-с.Ињево

 

Преку подготовка на техничка документација за 10 објекти во 10 општини во Југоисточниот плански регион ќе се овозможи објектите кои се изградени пред 30-тина години да се реконструираат во однос на енергетска ефикасност, а со тоа да се овозможи намалување на загубите на енергија и емисиите на стакленички гасови и да се создаде удобен простор за престој и работа.

Денеска во ООУ,,Орце Николов,, се одржа презентација на проектот-подготвената техничка документација за целосна енергетска ефикасност на ова наше основно училиуште.

 

Многу значајни придобивки ќе имаме при реализацијата на овој проект: намалување на трошоците за електрична енергија, енергетски ефикасните објекти создаваат подобри услови за работа на учениците и наставниците за време на едукативниот процес, намалување на штетните емисии на гасови во воздухот од употребата на фосилни горива, создавање на услови за социјална инклузија на децата со посебни потреби преку поставување на соодветна инфраструктура во објектите, се овозможува развој на човечките капацитети за имплементација на стандарди за енергетска ефикасност и користење на алтернативни извори на енергија.

 

Проектот се реализира преку Центрот за развој на Југоисточен регион и веѓе е завршен, а е финансиран од ГТЗ РЕД и ДЕУ во Република Македонија.