If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“
15950
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15950,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“

Дата

April 25, 2019

Категорија

Вести

Денес, со почеток од 12, 00 часот беше отворена традиционалната Велигденска изложба во Центарот за култура „Ацо Караманов„ Радовиш. На изложбата учестуваат сите општински основни училишта од општина Радовиш, како и трите градинки од ЈОУДГ Ацо Караманов Радовиш и децата од дневниот центар „Порака„

 

Изложбата ја отвори градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, којшто воедено е и покровоител на оваа манифестација, којашто годинава  одбележува во рамките на општинската програма во чест на големиот јубилеј – 1000години Радовиш.

 

Градоначалникот Конзулов го искажа своето големо задоволствфо од преккрасните велигденски креации, а  заедно со дечињата ја упати и Велигденската порака до сите граѓани на општина Радовиш.

 

На оваа богата изложба се поставени прекрасни велигденски креации изработени во сите ликовни техники, а посебен печат на иложбата и дадоа и дечињата – млади поети коишто ги прочитаа своите поетски творби во чест на големиот Велигденски празник.

 

Изложбата ќе биде отворена за сите денови на Велигден, а организаторот на изложбата – Центарот за култура Ацо Карманов – Радовиш ќе додели повеќе награди за сите учесници и во изложбата и за најдобрите поетски творби прочитани и пристигнати до организаторот.