If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА
10029
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10029,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ЕВАКУАЦИЈА ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА

Дата

March 03, 2015

Категорија

Вести

Денес во ООУ Орце Николов во Ињево, според годишната програма за работа на училиштето и развојниот план се одржа “Показна вежба за евакуација при елементарната непогода” од планот за евакуација при елементарни непогоди како што се: пожар, земјотрес, поплави и др.

 

Оваа вежба беше во соработка со ТППЕ Радовиш, а најпрвин беа направени насоки за движење и тоа во два наврати, едниот со бавни движења и објаснување од страна на наставниците, каде што на даден знак на училишното ѕвонче како и со брзи движења при што училиштето беше напуштено за помалку од една минута.

 

Сите наставници направија пребројување на своите ученици, во однос на присутноста на учениците, а исто така беше направен инпровизиран пожар, и пријавен од страна на учениците во ТППЕ Радовиш која одговори на повикот за околу 6-7 минути.

 

Пожарникарите од ТППЕ Радовиш, интервинираа во најбр времески пертиот и беа на местото на инпровизираниот пожар кој го  изгаснаа. Исто така извршија објаснување за различните видови на пожари, нивни причинители и повеќе начини за гаснење.

 

Учениците внимателно ја проследија вежбата, а од страна на пожарникарите на ТППЕ Радовиш им се појаснија повеќе прашања. Целата акција од страна на сите вклучени субјекти беше успешно изведена.