РЕАЛИЗИРАНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „ВИДОЕ СМИЛЕВСКИ БАТО“

Со последната фаза од градежните работи, денес се комплетира изградбата на улицата „Видое Смилевски Бато“ која изнесува 6,5 мил. денари. Продолжуваме со решавање на приоритетите на граѓаните.

ПРОЕКТОТ ЗЕЛЕНА ТОПЛИНА ПРЕЗЕНТИРАН ВО СКЛОП НА ЕКОНОМСКО ДИПЛОМАТСКИОТ КАРАВАН

Дипломати и економски претставници од 17 земји имаа можност да се запознаат со проектот Зелена топлина кој се кофинансира од Европската унија во склоп на програмата Еу за општините, од Министерството за локална самоуправа и со поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка. Градоначалникот Ацо Ристов пред присутните гости го презентираше проектот истакнувајќи ги…

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ДИПЛОМАТСКИОТ ЕКОНОМСКИ КАРАВАН

Денеска градот Радовиш и Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беа домаќини на повеќе од десет амабасадори. Општините Радовиш, Конче и Василево пред присутните гости ги претставија своите економски капацитети. Воедно симболично пред паркот кај Јаворот беше искористен почетокот на пролетта засадувајки дрвца во знак на пријателство.

ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ВО ПОСЕТА НА OПШТИНА РАДОВИШ

Во посета на општина Радовиш беше Директорот на агенцијата за млади, Наумче Мојсовски. Беше разговарано за неколку тековни активности, како и за можностите за подобрување на спортската инфраструктура во општина Радовиш.

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ЗАВРШНИОТ ТУРНИР ВО ОДБОЈКА

Во деновите од 23 до 25 Март, Радовиш ќе биде домаќин на завршниот турнир од одбојкарскиот куп на Македонија.   Во организација на одбојкарската федерација на Македонија, натпреварите ќе се играат во СРЦ „25 Мај“ и тоа: во Четврток – полуфиналните дуели во машка категорија, Петок – полуфинални дуели во женска категорија и во Сабота…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД

бр. 26 -292/ 15.03.2023год   Врз основа на член62 став(10)Законот за урбанистичко планирање („Сл. в. на РСМ“ бр. 32/20),Општина Радовиш објавува :                     ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД Известување за јавен увид по Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за уредување на земјиште со намена  Е1.13…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И ДРУГИ ПРАВНИ ЛИЦА ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА, ДЕТСКАТА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА 2023 ГОДИНА

    Дел.  Бр. 09-541/1 15.03. 2023 год. Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02), а согласно донесената годишна Програма за активности на општина Радовиш во областа на социјалната,…

ДЕЧИЊАТА ОД АЛИКОЧ ДОБИЈА КОМБИНИРАНА ЛИЗГАЛКА

  Денешниот сончев ден го посветивме на дечињата од населеното место Аликоч, повторно докажувајќи ја одличната соработка на општина Радовиш со рудниците Бучим и Боров Дол.   На радост на најмалите, денес на месното население им беше предадена донацијата на комбинирана детска лизгалка која се наоѓа во кругот на училишнот двор. На дечињата им посакуваме…

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

Дел.  Бр. 34-536/3 14.03. 2023 год.   Врз основа на Оперативниот план на Влада за 2023 година, Одлуката за усвојување на Програмата за активноси на општина Радовиш од областа на социјалата,детската и здравствената заштита за 2023 воопштинскиот буџет бр: 08-1921/2 од 20.12.2022 год.,Решение за прогласување и објавување на Одлуката заусвојување на Програмата за активноси на…

ПОДДРШКА НА МЛАДИТЕ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ

Викендов во присуство на Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов беа доделени сертификати и благодарници на младите ликовни уметници кои посетуваа бесплатен основен курс по ликовно образование. Курсот во изминатите три месеци, беше во организација на Друштвото на ликовни уметници од општина Радовиш „РАДА ДЛУР“. Сите дела кои беа изработени од страна на младите ликовни…