ОДЛУКА ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ ПАРКИНГ ЗА ВРЕМЕ НА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“

Советниците вчера на 17-итна седница едногласно донесоа одлука за ослободување од плаќање на паркинг простор за претстојната манифестација „Самун ем Татлија“ за деновите 30 септември, 1 и 2 октомври 2о22 година.

ОДБЕЛЕЖАНА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ

Општина Радовиш во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Федерацијата за училишен спорт во изминатите два дена ја одбележаа Европската недела на спортот. По тој повод во основните општински училишта „Никола Карев“ и „Крсте Петков Мисирков“ во соработка со професорите по спорт, беа одржани спортски активности во кој беа опфатени повеќе од 50…