ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ „АЦО КАРАМАНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

По повод Недела на детето, дечињата од ЈОУДГ “Ацо Караманов” денес ширеа насмевки меѓу граѓаните во општина Радовиш. Дечињата беа во посета во општината и таму се запознаа со вработените и беа примени од Секретарот и вработените во општината.   Со своето присуство им го разубавија денот и им упатија порака да бидат секогаш насмеани…

АСФАЛТИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ДАМЈАН-ПОГУЛЕВО

Со полн интензитет се изведуваат градежните работи од тековните проекти во општина Радовиш Локалниот пат од село Дамјан до село Погулево се асфалтира. Трасата е во должина од 1,9 км., ширина од 3,5 м. Инвеститори на овој пат се општина Радовиш и Центарот за развој на Југоисточен плански регион а изведувач фирмата Портланд од Струмица.…