ОПШТИНА РАДОВИШ ЦЕЛОСНО СЕ ВКЛУЧУВА ВО ПРОЕКТОТ ,,ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“

12.05.2023 год. – Петок, ќе биде денот „Д“ за чист Радовиш. Како дел од Проектот „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“, општина Радовиш во соработка со општинските јавни претпријатија, јавните установи и институции, невладини организации и приватните компании ќе спроведе масовна акција за чистење на дивите депонии, речните корита, парковите и останатите зелени површини во градот и населените места.…

ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРИСТАПОТ ДО ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

Како дел од проектот „Здружени и гласни за општество без дискриминација“, Мрежата за заштита од дискриминација во соработка со Комисијата за спречување и заштита од дискриминација и Општина Радовиш на ден 25.04.2023 год., Вторник во 13:00 час. во салата на Советот на општина Радовиш, организираше Трибина за унапредување на пристапот до заштита од дискриминација во…