ЗАВРШИ ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

Со финалните натпревари вечерва заврши овогодишниот шестоноемвриски турнир во Мал фудбал по повод празникот 6-ти ноември-Денот на ослободувањето на Радовиш. Првото место и наградата од 100.ооо денари ја освоија фудбалерите од екипата „Фреигхт Оне“, кои во финалето беа подобри со резултат 5-3 од екипата на „Јанев Пласт“. Третото место го освои екипата на „Автолакерски сервис…

НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ДОДЕЛЕНИ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА ЗА 2022 ГОДИНА

Оваа година општина Радовиш одбележува – 78 години од ослободувањето. По тој повод беше одржана свечена академија на која беа доделени шестоноемвриските признанија и плакети.   ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА 2022 ПОСТХУМНО МИТЕ ЈЕФРЕМОВ – ЦРКОВЕН ХОР „СВ.ЈОВАН ДАМАСКИН“ – За особен придонес во хуманоста, културата и афирмацијата на општина Радовиш ЗОРАН МАЈСТОРСКИ – За особен придонес…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД ПО УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ

бр. 26 -1431 01.11.2022 год   Врз основа на член 62 став(10)Законот за урбанистичко планирање („Сл. в. на РСМ“ бр. 32/20),Општина Радовиш објавува :   ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД Известување за јавен увид Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за линиска инфраструктурна градба : Новопланиран СН10(20)кV кабелски подземен вод од КП 991 до КП…