ПОДДРШКА НА МЛАДИТЕ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ

Викендов во присуство на Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов беа доделени сертификати и благодарници на младите ликовни уметници кои посетуваа бесплатен основен курс по ликовно образование. Курсот во изминатите три месеци, беше во организација на Друштвото на ликовни уметници од општина Радовиш „РАДА ДЛУР“. Сите дела кои беа изработени од страна на младите ликовни…