ПРОДОЛЖУВА ЗГРИЖУВАЊЕТО И СТРУЧНИОТ ТРЕТМАН НА КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ

Драги сограѓани, општина Радовиш продолжува организирано да се грижи за намалувањето на бројот на кучињата скитници. Во соработка со Ветеринарната станица Неготино, денес беше извршено организирано заловување, по што најпрво ќе следува идентификација на микрочипови а потоа вакцинација против беснило, антипаразитски третман како и тест за социјализација.   Би сакале да упатиме апел до здруженијата…

27 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

27. седница на Советот на општина Радовиш денеска беше со дневен ред од 50 точки, и предложени 3 точки од дополнувањето на дневниот ред. Советниците имаа можност да разгледуваат и дебатираат за голем број на Предлог-програми и Предлог-одлуки, но на почетокот имаа можност да постават Советнички прашања на кој одговор даде Градоначалникот на општина Радовиш,…

ЗАВРШИ ОДБОЈКАРСКИОТ КУП НА МАКЕДОНИЈА

Во деновите од Четврток до Сабота, Радовиш беше домаќин на одбојкарскиот куп на Македонија. Победници и освојувачи на купот во машка конкуренција е Одбојкарскиот клуб „Струмица Никоб“ а во женска конкуренција Одбојкарски клуб „Работнички Скопје“ Медалите и пехарите на најуспешните ги доделија претставниците од Извршниот одбор од Одбојкарската федерација на Македонија и Градоначалникот на општина…

РЕАЛИЗИРАНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦА „ВИДОЕ СМИЛЕВСКИ БАТО“

Со последната фаза од градежните работи, денес се комплетира изградбата на улицата „Видое Смилевски Бато“ која изнесува 6,5 мил. денари. Продолжуваме со решавање на приоритетите на граѓаните.

ПРОЕКТОТ ЗЕЛЕНА ТОПЛИНА ПРЕЗЕНТИРАН ВО СКЛОП НА ЕКОНОМСКО ДИПЛОМАТСКИОТ КАРАВАН

Дипломати и економски претставници од 17 земји имаа можност да се запознаат со проектот Зелена топлина кој се кофинансира од Европската унија во склоп на програмата Еу за општините, од Министерството за локална самоуправа и со поддршка на Швајцарската агенција за развој и соработка. Градоначалникот Ацо Ристов пред присутните гости го презентираше проектот истакнувајќи ги…

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ДИПЛОМАТСКИОТ ЕКОНОМСКИ КАРАВАН

Денеска градот Радовиш и Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беа домаќини на повеќе од десет амабасадори. Општините Радовиш, Конче и Василево пред присутните гости ги претставија своите економски капацитети. Воедно симболично пред паркот кај Јаворот беше искористен почетокот на пролетта засадувајки дрвца во знак на пријателство.

ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ВО ПОСЕТА НА OПШТИНА РАДОВИШ

Во посета на општина Радовиш беше Директорот на агенцијата за млади, Наумче Мојсовски. Беше разговарано за неколку тековни активности, како и за можностите за подобрување на спортската инфраструктура во општина Радовиш.

РАДОВИШ ДОМАЌИН НА ЗАВРШНИОТ ТУРНИР ВО ОДБОЈКА

Во деновите од 23 до 25 Март, Радовиш ќе биде домаќин на завршниот турнир од одбојкарскиот куп на Македонија.   Во организација на одбојкарската федерација на Македонија, натпреварите ќе се играат во СРЦ „25 Мај“ и тоа: во Четврток – полуфиналните дуели во машка категорија, Петок – полуфинални дуели во женска категорија и во Сабота…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД

бр. 26 -292/ 15.03.2023год   Врз основа на член62 став(10)Законот за урбанистичко планирање („Сл. в. на РСМ“ бр. 32/20),Општина Радовиш објавува :                     ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД Известување за јавен увид по Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за уредување на земјиште со намена  Е1.13…

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И ДРУГИ ПРАВНИ ЛИЦА ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА, ДЕТСКАТА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ЗА 2023 ГОДИНА

    Дел.  Бр. 09-541/1 15.03. 2023 год. Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02), а согласно донесената годишна Програма за активности на општина Радовиш во областа на социјалната,…